+90 212 438 33 18 (PBX)

BİLECİK’TE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNE HELAL GIDA VE HELAL YAŞAM ANLATILDI..

BİLECİK’TE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNE HELAL GIDA VE HELAL YAŞAM ANLATILDI..


25 Eylül 2012 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Dr.Müh.Hüseyin Kami Büyüközer katıldı.

YENİ DÜNYA DÜZENİ VE HELAL GIDA

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Programı Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan’ın daveti üzerine GİMDES başkanı Dr.Hüseyin Kâmi Büyüközer Üniversite gençliğine “Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda” konulu bir konferans verdi. Dinleyicilerin çoğunluğunu üniversite gençliğinin oluşturduğu konferansa halktan da yoğun katılım gerçekleşti.

GİMDES Başkanının konferans süresince üzerinde önemle durduğu konular ise şöyledir;

HELAL LOKMA İÇİN ÖNCELİKLE HELAL YAŞAM BİLİNMELİDİR

Helal gıda gerçeğinin ilk insan Hz.Adem ve Hz.Havva ile başladığını belirten GİMDES başkanı, helal gıdanın anlaşılabilmesi için öncelikle helal yaşam sisteminin bilinmesi gerektiğini söyledi.GİMDES Başkanı konuşmasında;Helal lokma, helal gıda, Modernite ve helal ürün tüketimi, Dünyada ve Türkiye’de helal gıda uyanışı, helal sertifikalı ürünlerin ekonomik boyutu, Türkiye’de helal sertifikalandırma sisteminin geldiği nokta üzerinde durarak, dünyada ve ülkemizde helal ve sağlıklı ürünlere olan talepler hakkında bilgi verdi.

Büyüközer, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen “Yeni dünya düzeni ve helal sertifikalama” konulu konferanstaki konuşmasında, Türkiye’nin ‘helal gıda’ konusunda son yıllarda ciddi anlamda atılımlar yaptığını belirtti.

Firmaların helal sertifika sahibi olması yönünde büyük gayret gösterdiğini ifade eden Büyüközer, insanların helal gıdalara nasıl ulaşabileceği ve dünya konjoktüründe, yeni sistemin faydalarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Gıdanın insan hayatındaki öneminin küçümsenemeyeceğini anlatan Büyüközer, şunları kaydetti:

“Bugün marketlerde satılan ürünlerin tamamı en az üç dört ülkeden alınmış maddelerle üretilmektedir. Dolayısıyla bu ülkelerden gelen ürünleri helal mi haram mı oldukları mutlaka önem taşır. Çünkü her ülkenin kültürel mantalitesi farklı, inançları farklıdır. Dolayısıyla o ülkenin ürettiği kendi yaşam tarzına ve inançlarına uygun olabilir ancak bizim yaşam tarzı ve inancımıza uygun olup olmadığını bizim bilinçli bir şekilde davranarak, tartışmamız gerekir. Yaptığımız seçme sonucunda bize uymayan ürünleri kenara koymamız gerekiyor. İşte bu noktada helal sertifikalamanın önemi ve gereği söz konusu olmaktadır.”

Dünyada farklı din ve kültürde yaşayan insanların kendilerine en uygun gıda kontrol sistemi bulunduğunu dile getiren Büyüközer, Müslümanların da kendi yaşam tarzı ve inanç sistemine uygun olan gıda kontrol sistemi oluşturmaları gerektiğini ifade etti.

Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, “Helal sertifikalamayla, bütün insanları ilgilendiren helal yaşam sistemi hakkında herkesin bilinçlenmesini önemsiyoruz” dedi.








======================================================

🎶 Gimdes Radyo Yayını